Samtal

 

Prata av sig:

Ibland hamnar man i ett läge där det skulle vara skönt med ett uppmuntrande samtal för att få lite mer energi i vardagen.

 

Ibland kan det vara skönt att få sitta ner i lugn och ro och sätta ord på någon fundering,  händelse eller situation. Berätta och få lite distans. Bara få prata med någon som har tid att lyssna.

 

Ibland kan livet helt enkelt kännas lite för tungt för att bära det själv.

 

Samtalsteamet:
Inom samtalsteamet finns psykoterapeut med grundutbildning, pastor, själavårdare och medmänniska.

 

Konkreta tips som förändrar:

Ibland kan det behövas hjälp för att få ordning i "störande röror". Att få lägga bort gammalt som mest "tar plats", skapa utrymme, både i sina tankar och i sin vardag. 

 

Praktisk hjälp:

Fika och samtal hjälper långt! Men ibland kan det också underlätta med lite praktiskt hjälp. En vända till PMU med saker som inte längre används, eller att organisera en garderob eller ett skafferi. Det kan stjäla energi att gå omkring och bära på saker som "man borde ta tag i".

 

Vi räknar med Gud:

Gud har många namn i bibeln. Några av dem är:

Allas Fader, Underbar Rådgivare,  All trösts Gud, Befriare och Hjälpare. 

Vi räknar med att Gud är med och leder samtalen. 
 

Integritet:

Det vi pratar om stannar i rummet. Vill du prata med någon som har tystnadsplikt, bokar vi ett samtal med vår pastor Mita Näs.

 

Fråga Gud:

Vi kristna har övat oss i att höra från Gud. När vi tror på Jesus flyttar Den Helige Ande in i oss, och genom Anden gläntar Gud på dörren till den himmelska dimensionen. Där finns bland annat glädje, frid, helande, tröst och vägledning. Vi börjar och avslutar varje samtal med bön.

 

För mer information:

Pia Park

070-777 07 34

pia.frikyrkan@gmail.com

Boka samtal