Tack!

Det är så mycket som vi varje dag tar för givet. Vi har ett hem att gå till, mat att äta, kläder att sätta på oss och frisk luft att andas. Vi kan röra oss fritt utan hot och vi är fria att utöva vår tro och samlas till gudstjänst när och hur ofta vi vill. Det är så självklart för oss att vi knappt är tacksamma för det. Istället kan vi bli irriterade om vår favorityoghurt är slut på hyllan eller att vi får vänta lite i kön för att få betala. När vi egentligen borde vara tacksamma att vi kan handla mat… Paulus uppmanar Tessalonikerna och självklart oss:


”Var alltid glada, be utan uppehåll och tacka Gud i allt. Detta är Guds vilja med er i Kristus Jesus”.


Idag ser vi på nyheterna varje dag, hur människor tvingas på flykt för att inget av det vi tar för givet längre är det för dem. Vi måste var och en, och som församling stanna till och se vad vi kan göra för att hjälpa dem men också låta tacksamheten växa inne i oss och rikta den mot Gud.


På senaste SUPERSÖNDAGEN hade vi just TACK som tema. Alla som ville fick skriva något man var tacksam för på en ballong, så kastade vi upp dem i luften av tacksamhet. Det blev ett bollhav av tacksägelser riktade till vår Herre Jesus Kristus men samtidigt också en påminnelse till oss alla att vara tacksamma.


Tacksamhet föder glädje hos både givare och mottagare.


Oktober månad är en månad då hösten kommer på riktigt. Låt oss fylla den med engagemang för de som kämpar för det vi tar för givet men också fylla månaden med TACK för allt vi kan komma på. / Mita

0 visningar