Att inte frysa sönder

I ett nyhetsinslag berättade en rörmokare om hur det kyliga vädret ställer till det genom att rör fryser sönder och vattenläckor med vattenskador, en del väldigt omfattande, blir resultatet. Inslaget handlade om en uppmaning att se över temperaturen där man har vattenledningar så att de inte utsätts för kallgrader. Självklart kan vi förstå det och självklart gör vi allt för att undvika att rören fryser sönder.


Kom då att tänka på oss i vårt personliga liv. Hur rustade är vi i själen när det kommer kyla och bistra tider? För liksom årstiderna styr i det naturliga, kommer det också årstider i våra liv där olika perioder avlöser varandra. Ibland skiner solen men ibland blir det iskallt: sjukdom, ensamhet, arbetslöshet, sorg etc.…


I våra hus kan vi ordna bättre isolering, sätta på elementen och liknande men hur gör vi för att undvika att vi själva fryser sönder andligt sett i svåra, till synes hopplösa, situationer?


”Bara hos Gud har min själ sin ro” utbrister David i en psalm, men lika väl som att värmekällan i våra hus måste sättas på, måste vi se till att vi är ”uppkopplade” i Gud. På Supersöndagen fick vi se hur Josef spelade upp en scen där han visade på otrolig törst men ratade ett stort glas kallt, friskt vatten, som sträcktes fram åt honom. Gud har allt vi behöver för alla årstider i våra liv, det vi behöver är att vara uppkopplade så vi hör och känner hans tröst, råd och hjälp i rätt tid.


Låt oss alla sträcka oss efter den gemenskap Jesus erbjuder och som finns till för oss i livets alla olika situationer.


Var Välsignad!


Mita

4 visningar