Att släcka törsten

När jag kom hem från några dagars semester, hittade jag en blomma som mina snälla semestervattnare hade missat. Den såg minst sagt för trist ut och jag trodde att allt hopp var ute för den. Jag gav den ändå en ny chans. Vattnade den och plockade bort det som redan hunnit vissna och hoppades på det bästa. Min förvåning var stor när jag några timmar senare upptäcker att växten nu nästan såg ut som innan min semester började.

Lite vatten var allt som behövdes. Inte undra på att Jesus säger till den samaritiska kvinnan:

"Den som dricker av det här vattnet blir törstig igen. Men den som dricker av det vatten jag ger honom ska aldrig någonsin törsta. Det vatten jag ger blir en källa i honom med vatten som flödar fram till evigt liv." Joh 4

Mina växter är helt beroende av att jag ger dem vatten, du och jag är lika beroende att Jesus ger oss av sitt levande vatten. Det gör han så innerligt gärna och överflödande. Vi får tacka och ta emot och välkomna Jesus på varje område. Jesus i våra dagliga liv, hindrar oss från att torka och hjälper oss att skjuta nya skott och på sikt bära den frukt vi är kallade till.

Vi ber: Jesus, välkommen med ditt livgivande vatten. Jag öppnar mig för dig. Jag vill dricka av det vatten du har. Jesus kom än mer in i mitt liv…

Var VÄLSIGNADE

Mita


28 visningar