En vänlig grönska

En vänlig grönskas rika dräkt har smyckat dal och ängar. Nu smeker vindens ljumma fläkt de fagra örtesängar. Och solens ljus och lundens sus och vågens sorl bland viden förkunna sommartiden.


Orden i den vackra sommarpsalmen för med sig känslan av skolavslutning, ledighet, midsommarblomster och en färgsprakande blomsterprakt. Det är blå himmel och varma, ljumma vindar och i syrenbersån äter vi nybakade bullar, (vem som nu har lust att stå inne och baka i det vackra vädret)


Sommartiden är vacker och än vackrare blir den, om vi tar oss tid att möta Skaparen bakom all skönhet. Psalmen fortsätter:


Men du, o Gud som gör vår Jord så skön i sommarns stunder: Giv att jag aktar främst ditt ord och dina nådesunder.


Alla fotografer letar efter det perfekta ljuset när de ska ta en bild. Det förhöjer bilden och plockar fram den största upplevelsen av motivet. Det är precis lika när vi beundrar sommarens ljuvlighet. Låter vi Guds ljus lysa genom att låta hans ord fylla oss även under lata sommardagar, blir upplevelsen av hans skapelse ännu innerligare och vi får möta Skaparen bakom allt det vackra än mer personligt.


Ha en välsignad och härlig sommar!


Mita35 visningar