Ett års slut betyder ett nytt års början

Uppdaterad: 16 dec 2018

Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.


Vi avslutar året med massor av tända ljus, goda lussebullar och röda gardiner. I bästa fall sätter vi upp Julkrubban med Jesusbarnet och ger den några korta tankar innan vi springer vidare med allt vi tycker om att göra i december.


Vad är egentligen viktigt? Säkert allt det jag räknade upp men störst av allt, är att Gud valde att bli människa och födas i ett stall för att rädda dig, mig och världen. Änglarna sjöng av jubel när Fridens konung i all enkelhet fick sin första bädd på halm och strå… ett litet barn med en gigantisk livsuppgift.


Visst är den sanningen värd att ta emot med större tacksamhet än vi gör? Att låta krubbans figurer få liv och ge stunder av eftertanke. Där och då öppnas för en innerligare förståelse av Guds ofattbart stora gåva.


När det nya året sedan börjar, får vi i naturen se det Jesus kom för att göra i den andliga världen: vi får se hur ljuset övervinner mörkret. Jesus kommer att ha sista ordet hur mörkt det än kan se ut här. Han har en hel evighet att visa oss vad sant ljus är.


Herren vill verkligen vara en del av vår december och en lika självklar del av januari. Han älskar när du och jag tar honom med i allt det vi gör, på arbetet, i familjen, på fritiden… Han vill välsigna vår utgång så väl som vår ingång, låt oss gensvara med ett innerligt:

TACK HERRE!


Var välsignade!


Mita


13 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Bara du Gud, allting är skapat för att ära Dig!

Alfabetet börjar med ett a. Det är vi alla överens om. Precis lika självklart är att vår existens börjar med Gud som är, som var och alltid kommer att bli. Jesus proklamerar om sig själv: Jag är Alfa

Humle och Dumle

I ett skafferi levde Humle och Dumle i Tv:ns ungdom när jag växte upp. Kom att tänka på dem nu när min humlevägg ska beskrivas. Min vackra grönskande humle, ett effektivt vindskydd och insynssäker mur