Ljungen undervisar oss

Jag köpte ett par krukor ljung som nu välkomnar mig hemma på trappen. När jag stannar till och verkligen tittar på min ljungplantering, inser jag att den består av många, många små, små blommor som tillsammans skapar denna skönhet. Med lite vatten nu och då, fortsätter den att blomma genom de allra mörkaste månaderna.


Som församling består vi av många som tillsammans bildar en enhet. Av ljungen ser vi poängen av att hålla samman. Även om varje enskild blomma är vacker, klarar den sig inte länge om den tas bort från sin plats. Jesus använder bilden av vinstocken:


Förbli i mig, så förblir jag i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv om den inte förblir i vinstocken, så kan inte heller ni det om ni inte förblir i mig. 


Tillsammans får vi stötta varandra, uppmuntra varandra och finnas till för varandra. Genom att låta det levande vattnet flöda genom oss igenom bibelläsning och bön, får vi kraft och förmåga att göra det.


November är visserligen en mörk månad men vi kan alla försöka se till att vi lik ljungen på min trappa, blir till glädje…


Var välsignad i höstmörkret!0 visningar