Mellan Hägg och Syren

Jag såg att häggen blommade, det kom en doft av den. Då gick jag till min älskade och sade: Se och känn! Hon stod vid makaronerna, hon sydde på en klut. Och när hon lyfte blicken hade häggen blommat ut.                                                           Alf Henriksson


Vi behöver äta lite makaroner ibland, stapla ved och skjutsa hit och dit. Fönster behöver tvättas och TV serier måste hinnas igenom. Det är bra med träning och tandtråd och trivsamt med ett städat hem. Men jag återkommer till Nikodemus fråga: ”Vad är egentligen viktigt?”


Alf Henrikssons dikt påminner mig om hur snabbt allt går. Hur lätt det är att missa guldstunderna när alla måsten ropar högre.


Gud har skapat en fantastisk natur att njuta av! Paulus skriver i Romarbrevet att genom naturen kan vi se, fascineras och glädjas åt och med Skaparen. Så att medvetet öppna alla sinnen för gemenskapen med Gud i tacksamhet och förundran, skänker ljus och vila in i en stressad själ.0 visningar