Semestertips

Vi tänker oss att Jesus kommer på besök och ska ge oss lite semestertips inför sommaren. Vi sitter förväntansfulla i bänkarna, redo med block och penna för vi inser att det här kommer att bli fantastiska tips som vi verkligen ska ta till oss. Hur skulle de här tipsen kunna se ut?

1. Du ska vara ljuset som gör Guds alla färger synliga. Lys! Stäng inga dörrar, bjud på ditt liv. Om du öppnar dig för folk, kommer Gud att öppna sig för Gud, Fadern som bjuder på sig själv i himlen.

2. Du ska vara saltet som lockar fram smaken av Gud på jorden. Om du tappar sältan, hur ska folk då kunna känna smaken av Gud?

3. Lev i förlåtelse. Om du kommer ihåg att någon du känner har något otalt med dig, sök upp din bekant och bli vänner igen. Sedan, först då, ska du gå tillbaka och be Gud om förlåtelse.

4. Var noga med att hålla ord. Det är bara tomma ord när du säger” jag ska be för dig” utan att göra det. Var en vars ord man alltid kan lita på.

5. Älska dina ovänner. Visa vad Gud gjort dig till. Bjud andra frikostigt och glatt på dig själv, såsom Gud bjuder dig på sig själv.

6. Ta vanan att be bönen Fader Vår. Där överlåter du ditt liv till Fadern som alltid vet vad som är bäst för dig.

7. Samla dina skatter i himlen där varken insekter, rost eller tjuvar kommer åt dem.

8. Se noga till att ditt hjärta fylls på med Guds tankar, för därifrån utgår livet.

9. Kasta allt som bekymrar och oroar er på Gud. Gud har hjälp till att lösa alla problem efter hand de dyker upp, om du låter honom göra det.Sist men inte minst, för det är förutsättningen för att de andra tipsen ska fungera:

10. Rikta först och främst din uppmärksamhet på Jesus och låt ditt liv, dina prioriteringar, dina val och din semester ha sin grund i Guds kärlek.


Fritt ur Bergspredikan och översättningen The Message

0 visningar