Sköna maj välkommen

Maj är en månad som brukar gå ruskigt snabbt. Innan man vet ordet av har björkarna slagit ut, tussilagon är ett minne blott och gräset måste klippas för första gången och med förundran inser man att man missat vara närvarande när våren hände…

Med viss insikt inser jag att det är lika lätt att missa Den Helige Andes röst och ledning i våra liv. Han vill få oss att se på skönheten i Guds skapelse med lovsång i vårt inre och han vill i allt påminna om att Gud älskar oss alla så innerligt att han sände Jesus till jorden för att köpa oss tillbaka från mörkret till sitt gnistrande, innerliga ljus. Det ljus som mörkret aldrig kan rå på. En bild som vi förstår allt bättre nu när solens ljus ersätter vinterns mörker och dagarna blir allt längre.

Den Helige Ande väntar tyst på vår uppmärksamhet, men när han får den, fyller han vår vardag med liv från himlen. Liksom vårens tussilago kommer klargult blommande upp ur till synes helt stenig karg mark, sätter Den Helige Ande färg på våra liv, till välsignelse och glädje för vår omgivning men också till oss själva.


Vi kan väl försöka välkomna våren med annat än stress och ”måsten” det här året men ännu viktigare:

Ta oss tid att välkomna och se Den Helige Andes närvaro i våra liv på ett än djupare sätt!

0 visningar