Sommar

Nu är det sommar, i alla fall i almanackan och vi får väl hoppas att värmen kommer vad det lider. Hur som helst är dagarna långa och vi får njuta av ljusa kvällar vare sig de är varma eller inte. När ledighet står för dörren kan det vara klokt att tänka till på vad man vill fylla den med. Tyvärr är det nog lätt att vi fyller den med en massa måsten som vi inte hunnit med under året. Det finns alltid förråd att städa, verandor att bygga och hus att måla… Det är trivsamt att förnya och förbättra men det får vara med måtta så att du och jag också hinner och orkar med det viktigaste: relationen med Gud, familjen och församlingen. Ta och fyll på ditt inre med mycket tid tillsammans med Gud. Ta långa promenader när du pratar med Honom om allt som ligger på ditt hjärta och be Honom viska i ditt öra vad som ligger på hans. Ta lite mer tid än vanligt för Ordet så att det får hjälpa dig att än bättre ta emot ledning, råd, tröst och glädje från Jesus. Gemenskap är viktigt och var öppen för att bjuda med andra på det du/ni gör i sommar. Det är trist att sitta ensam och en inbjudan till ett fika, en båtutfärd eller grillning kan ge lite guldkant för de flesta. Kom ihåg att bjuda med släkt, grannar och vänner till Gårdendramat i Sätra söndagen den 10 aug. Det är ett drama som i härlig miljö, med fin musik och bra gestaltning, visar på Guds kärlek. Ha en välsignad och skön sommar!!

3 visningar

Visa alla

Supersöndag

Söndagsskolan fick en, i dubbel bemärkelse, flygande start då en örn (Benny Långberg) kom” flygande” in i den nära på fullsatta kyrkan. Temat för gudstjänsten var ”att hitta och behålla glädjen”. Tonå