Sommar!

Sommartider Hej, Hej!!!


När Jesus gick på jorden, undervisade han sina lärjungar och då och då skickade han ut dem att praktisera det han lärt dem. De gjorde sitt bästa och ibland gick det inte precis som de tänkt och då kom de tillbaka med frågor om vad som gått fel, men ibland kom de tillbaka fyllda av glädje och med massor att berätta för Jesus. I Markus kap 6 läser vi om ett sådant tillfälle:


Apostlarna samlades nu hos Jesus och berättade för honom allt vad de hade gjort och vad de hade undervisat om. 31 Han sade till dem: ”Kom med till en öde plats där ni kan få vara ensamma och vila er lite.” Mark 6


Jesus svar var att nu var tid för lite vila. När sommaren är på ingång, är det dags för oss att få lite vila. Vi hoppas på sol och lediga dagar i trädgården eller på sjön eller var vi nu har våra rekreationsplatser. Det är dags för stunder av återhämtning och insamling av nya krafter. Det som är viktigt är att Jesus sa ”kom med”, d v s att de skulle följa med Jesus till viloplatsen och inte springa iväg var för sig åt olika håll. Så här i startgroparna inför ledigheten kan det vara klokt att påminna sig det: den allra bästa semestern, den största vilan och det säkraste sättet att hämta ny kraft, är att göra det tillsammans med Jesus.


Packa med bibeln, ta bönepromenader där du passar på att kravlöst prata med din herde. Besök gudstjänster, antingen hemma eller där din semester är eller åk på konferens någonstans och njut av att ha mer tid för Honom som vill ditt bästa och som på alla sätt vill hjälpa dig och överösa dig med sin kärlek.


Ha en välsignad sommar!!


Mita

0 visningar