Var glad!

Var Glad, Var Glad, Var glad i din Herre och Gud!


Det är en textrad i en av våra älskade adventspsalmer men uppmaningen gäller året om. Det ligger en hemlighet i att vara glad i Herren. Nehemja som levde på 400 talet för Kristus, kämpar med att bygga upp templet efter många års ockupation och förvisning. Han uppmuntrar folket som gång på gång är redo att ge upp med orden: ”Glädje i Herren är er styrka.”


Det finns en styrka hos Gud som vi hämtar till kropp och själ, när vi gläds i honom. Nu kanske inte det alltid är så lätt. Omständigheter av olika slag kan effektiv släcka glädjen. Ändå uppmanas vi gång på gång till att glädja oss i Gud. Hur går det då till? Kanske genom att se med tacksamhet på det vi faktiskt har och tar väldigt för givet:


•       Mat att äta •       En säng att sova i •       Tak över huvudet •       Frisk luft och rent vatten •       En kropp som trots vissa skavanker ändå fungerar fantastiskt.


Att ta till vana att tacka Gud för det vi har, skapar tacksamhet till honom, fyller oss med glädje som omvandlas till styrka. En styrka som hjälper oss klara de olika omständigheter som är våra. Ha ett par välsignade månader fyllda av tacksamhet och glädje!

20 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Bara du Gud, allting är skapat för att ära Dig!

Alfabetet börjar med ett a. Det är vi alla överens om. Precis lika självklart är att vår existens börjar med Gud som är, som var och alltid kommer att bli. Jesus proklamerar om sig själv: Jag är Alfa