"Vem är den mannen?"

Hej!


Under några dagar runt påsk har du chansen att få uppleva något så häftigt som en storslagen musikal i lilla Insjön! Med musik, teater, sång och dans tar närmare 90 duktiga aktörer i alla åldrar dig med på den gripande och dramatiska resan genom Jesu liv, död och uppståndelse!


”Jag trodde först att det var ett knippe amerikanska rocklåtar och ballader som bjöds. Med lånade svenska texter från någon liknande show. Men, nix. Made in Insjön. Inte dåligt... ...Inget mimande. Ingen förinspelad musik. Riktig teater och riktig musikal. Ingen i publiken kunde värja sig.”

Dala-Demokraten


Vi har spelat musikalen sedan 2006, och genom åren har vi fått många lovord i media och från våra besökare, vilket vi givetvis är glada för. Men vi har också märkt att musikalen - och mötet med huvudpersonen Jesus - berör människor på många olika sätt och ofta på djupet.


Musikalens namn är en fråga; Vem är den mannen? Och det kan man verkligen undra.

I drygt 2000 år har kristendomens centralfigur Jesus fascinerat, provocerat och berört miljarder människor över hela världen.


Jesus kärleksfulla sätt att möta kvinnan som har varit otrogen, den utstötta och marginaliserade Maria Magdalena och föräldrarna som är på väg att förlora sitt sjuka barn, rör vid något djupt där inne i oss.


”Jag träffade en herre efter en föreställning förra året. Han var så berörd att han hade svårt att tala. Det här måste flera se - jag ska ringa några vänner, sa han. Själv tycker jag att varje föreställning jag har sett har talat till mig på olika sätt. Starkt och beroendeframkallande.”

Karin Ohlsson, Insjön


”Vid full tid satt jag en god stund och funderade över vad som grep mig mest. Den värme som föreställningen framkallat hade god konkurrenskraft som alternativ till en blek och begynnande kvällssol.”

Christer Gruhs, Falu-Kuriren


Vi vill önska dig varmt välkommen att inte bara besöka någon av våra föreställningar, utan också att öppna dina sinnen och låta dig beröras. Vilken scen, vilken replik eller vilken sång griper dig mest? Vad beror det på, vad kan det betyda och är det rent av något som ska få påverka dagarna som ligger framför?


Hoppas vi ses!


Mita Näs

Frikyrkan Insjön


28 visningar