Vinter

”Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret”

Det deklarerade Konfucius redan på 500 talet f Kr. Det är så sant så sant. Ingen har väl kunnat undgå att mörkret i form av terrorism har kommit allt närmare och i allt vidrigare form. I bibeln läser vi: ”Gud är ljus och inget mörker finns i honom” och ”ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det”.


När mörkret tätnar är det viktigare än någonsin att hålla sig nära ljuset, läs Jesus, så att det/Han får reflekteras i våra liv. Vi tillhör hoppets Gud och i hans närhet får vi hjälp att hantera oro och rädsla.


Vad kan vi då göra för att tända ett ljus här där du och jag befinner oss? Vi kan börja med att be för vår värld, vårt land och vårt samhälle och bära våra politiker och beslutsfattare i bön. Så kan vi nog alla lite till mans, bättra oss i hur vi är mot varandra.


På Clas Ohlson hittade jag tavlan som nu hänger på min vägg därhemma med texten: ”Var den person du själv vill möta!”. Gyllene regeln med lite andra ord. I en allt mörkare värld får vi börja i det lilla, börja med att förändra där vi är. Ett aldrig så litet ljus gör skillnad! Ett leende, ett besök, en oväntad fikainbjudan, ett telefonsamtal eller bara en vänlig fråga, kan förändra någons dag.


Vi får njuta av december med julens budskap i centrum och januari med vissheten om att han som föddes i ett stall aldrig lämnar oss.


Var välsignad och allt gott!!


Mita

0 visningar